A szakrális utazás egy igazán sorsfordító élmény lehet

A legtöbbünk nem is tudja, de valószínűleg már része volt korábban egy szakrális utazásban. Mondjuk például akkor, amikor hosszú évek után felkerestük a várost, ahol felnőttünk, és a szívünk megtelt boldogsággal, amikor az utcákat járva ránéztünk valamire, és emlékek garmadája tört fel. Az ilyen utazások is nevezhetők szakrálisnak, mert a szívet és a lelket egyaránt megérintik.

Persze nincsen semmi baj egy hétköznapi vakációval, mert néha leginkább arra van szükségünk, hogy a tengerparton lazítsunk egy regény és egy gin tonic társaságában. De vannak olyan időszakok – amelyek veszteségek után és olyan átmeneti pontokon jönnek, mint a nyugdíjazás –, amikor a fentebb leírtakhoz hasonló élmény az, ami kell nekünk.

A legjobb úticél pedig ehhez nem más, mint Zanzibár, ami nem csupán a csodaszép fehér homokos tengerpartjairól híres, hanem bővelkedik a spiritualitással és misztikummal körüllenget helyekben.

Mire számíthatunk egy ilyen utazás során?

Egy szakrális utazás Zanzibárban lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjünk a helyiek szokásaival és a gyógyító sámánjaik hagyatékával, ami már önmagában is egy sorsfordító élmény. De ezt még tovább tetőzi az, hogy testközelből megtapasztalhatjuk a különleges természeti helyek és az ősi elemek erejét.

Ráadásul emellett még számos érdekes programban is részünk lehet. Ott van például a Spice Tour, amely során megérinthetjük, megszagolhatjuk és megkóstolhatjuk azokat az egzotikus ízeket, amelyek miatt Zanzibár a „fűszersziget” becenevet kapta.

Az óriási mahagóni fákban és a buja növényzetben bővelkelkedő Jozani esőerdőben tett sétáló meditációt pedig még nem is említettük, amely során, ha szerencsések vagyunk, akkor találkozhatunk a vörös kolobusz majommal, amely Zanzibár emblematikus faja.

Végül, de nem utolsó sorban a delfinekkel való úszás és a szafarin való részvétel is egy olyan dolog lesz, amelyre garantáltan boldogan emlékszünk majd vissza.