fbpx

Rendhagyó barbecue sütések, ünnepi lakomák, élő sportközvetítések, élő zenés estek, és minden, ami Amerika! Itt követheted, milyen eseményeink lesznek a közeljövőben és reméljük, hogy hamarosan találkozunk is valamelyiken!

Ha Te szeretnél hozzánk eseményt, rendezvényt szervezni, természetesen erre is van lehetőséged!

Nézd meg, milyen változatos tálajánlatok közül válogathattok, ha legalább hatan érkeztek hozzánk – de akár 200 fős rendezvény teljes lebonyolítását is vállaljuk! Kérd egyedi ajánlatunkat!

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Whole hog (egész sertés) bbq és workshop az injektálásról, egészben hagyott állatok bbq-ról

október 23 @ 10:00 - 23:00

3990Ft - 5990Ft

Többször tartottunk már whole hog* barbecue-t, vagyis egész sertés sütést a Budabest Barbecue Company-ban, de most szerettünk volna valami egészen újszerű élménnyel is kedveskedni a BBQ rajongóknak.

Amellett, hogy a szmókerbe tesszük és a legjobb tudásunk szerint elkészítjük nagy amerikai példaképeink isteni specialitását, a whole hog-ot, a leggyorsabb 25 jelentkezőt bevisszük a színfalak mögé és megmutatjuk, hogyan készül el ez az ínyencség – és még egy kicsivel többet is.

Ez lesz az első BBC workshop-unk, amit terveink szerint több is követ majd.

A workshop időpontja: 2019. október 23. 10:00-12:30
Limitált férőhely! A workshop-ra csak 25 fő jelentkezését tudjuk elfogadni!

A workshopot Kiss Dávid, a BBC tulajdonosa és pitmastere fogja tartani, aki két nagy bbq legendától, a Pappy’s Smokehouse-t vezető Mike Emerson-tól és a The Shed BBQ pitmasterétől és lelkétől, Brad Orrisontól és testvérétől Brooke-tól tanulta az egész sertés barbecue művészetét.

A workshop témái a következők lesznek:
– hogyan érdemes nagyobb darab húsokat vagy egészben hagyott állatokat barbecue-zni,
– mit érdemes injektálni és mit rub-ozni,
– mit érdemes tudni az injektálásról, hogyan érdemes injektálni – kipróbálással, alapanyagismerettel együtt,
– a sertéslapocka, vagyis a boston butt szakszerű elkészítése, injektálása,
– többféle elkészítési mód előnyei-hátrányai, kipróbálásuk,
– kóstolás.

A workshopon a VIP jegy megvásárlásával tudsz részt venni, mely tartalmazza az egyszemélyes whole hog tál árát is.

Természetesen ha Téged csak a kulináris élvezetek érdekelnek, egész nap jöhetsz falatozni a whole hog-ból, amit előző nap délelőtt teszünk be gondos előkészítés után Ole Hickory pitünkbe majd 24 órán keresztül alacsony hőmérsékleten, almafa füstjén hagyjuk készülni.

Miután az esemény napján kivesszük az elkészült whole hog-ot a szmókerből, hagyjuk pihenni pár órát, majd 13:00-kor kivisszük a vendégek elé az étterembe, hogy mindenki kedvére csodálhassa a mesterművet. Ezután visszavisszük a konyhára, felvágjuk, majd pulled pork tálakat készítünk belőlük. Ha bővebben is érdekel, hogyan készítjük el a sertést, kattints ide!

A whole hog tál tartalma:
– 30 dkg tépett sertéshús az egész sertés különböző részeiből
– ropogós sertésbőr
– pirított kakukkfüves tört burgonya
– bacon-ös bajor káposzta
– sült almás mártás

Limitált számban! A whole hog-ból ~100 pulled pork tálat tudunk készíteni, úgyhogy csapj le most a jegyekre!

*A whole hog még barbecue berkekben is különlegességnek számít: az egészben hagyott sertés akár 26 órát is eltölt a szmókerben. Ez idő alatt bár megkapja a jellegzetesen elfeketedett, karamellizált külső réteget, a legbelső részek, mint például a comb közepe nem a fűszerezéstől vagy a füsttől lesz ízletes, hanem előtérbe kerül a hús natúr íze is. A tökéletes összhatás érdekében tépjük, majd összekeverjük a whole hog egyes részeiből készített pulled pork-ot, hogy az ízek összessége tökéletes harmóniát alkosson.

Az igazi különlegesség viszont a textúrában rejlik: olyan puha és lédús az így megsütött disznó húsa, hogy például a karajból – ami elvileg egy szárazabb húsrész – is ömlik a szaft. Nem is kell különösebb erő a tépéshez, mert szinte szétfoszlik. Mindezek mellett az egy napos sütési idő alatt egy extra ízt is kap a hús, amiért a rub és az injektálás mellett véleményünk szerint a csontok felelnek – gondoljunk csak arra, mennyivel ízesebb a csontleves egy sima zöldséglevesnél.

Szóval, készen állsz erre a különleges gasztronómiai kalandra?
Ha elővételben megvásárolod a tálat, akkor biztosítjuk neked a kedvezményes árat:

A whole hog tál ára 1 főre:
elővételben: 3.990 Ft
– az esemény napján a helyszínen: 4.490 Ft

Ha szeretnél részt venni a workshopon is, akkor vásárold meg VIP jegyünket, melynek ára 5.990 Ft – csak a készlet erejéig (25 db), csak elővételben!

A VIP jegy tartalmazza:
– részvétel az első BBC workshopon (limitált férőhely, csak 25 fő részére)
– kóstolás
– whole hog tál egy személyre: 30 dkg tépett sertéshús, ropogós sertésbőr, pirított kakukkfüves tört burgonya, bacon-ös bajor káposzta, sült almás mártás

Várunk szeretettel minden BBQ rajongót és a füst iránt érdeklődőket is! 😉

Jegyek

Tickets are not available as this esemény has passed.

Részletek

Dátum:
október 23
Időpont:
10:00 - 23:00
Összeg:
3990Ft - 5990Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , ,

Szervező

Budabest Barbecue Company
Telefon:
0616110199
E-mail:
info@budapestbarbecue.hu

Helyszín

Budabest Barbecue Company
Szent István krt. 13.
Budapest, 0616110199 1055 Magyarország
+ Google Térkép
ASZTALFOGLALÁS
Reservation