Ezek az Atlas VPN előnyei

A VPN (Virtual Private Network), magyarul a virtuális magánhálózat lényege, hogy egy olyan kapcsolatot létesít a saját számítógépünk és az Internet között, ami nagyon biztonságos. Az Internet egyre nagyobb helyet foglal el az életünkben, egyre több területen támaszkodunk a segítségére, szinte minden fontosabb ügyünket azon keresztül intézzük, ezért fokozottan előtérbe kerül a világhálón történő szörfözés biztonsága. A VPN a biztonság mellett tulajdon képpen a névtelenségünket is biztosítja, mert nem ment el rólunk adatot, nem rögzíti az IP címünket.

Ezt a két igényt elégíti ki a VPN.

VPN szolgáltatásról röviden

A virtuális magánhálózat egy olyan szoftveres megoldás, ami hathatós segítséget nyújt az adatvédelemben és a névtelenségben is. A legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a hackerek dolga lényegesen nehezebb lesz, ha ezt a szolgáltatást igénybe vesszük. Azzal, hogy a szoftverünket teljes biztonságban használhatjuk, mert adataink nem jutnak tovább, azok nem kerülnek naplózásra, számítógépünk szinte feltörhetetlen lesz.

Titkosítás

Ahogy felléptünk az egyik VPN szerverére, attól kezdve megkezdődik a titkosítás. Az Internet piacán számos VPN szolgáltatót megtalálhatunk, de az Atlas kiemelkedik közülük, ezért érdemes őket választani. A titkosítás ebben az esetben azt jelenti, hogy az online tevékenységünk nem fog látszódni, le és visszakövethetetlen lesz. Ez mindenkire vonatkozik, azaz még a saját Internet szolgáltatónk sem tudja nyomon követni a tevékenységünket.

Nyugodtan megadhatunk minden ránk vonatkozó adatot, beleértve bankszámla számunkat is, akár jelszavakat is menthetünk, mert a hackerek sem fognak tudni adatainkhoz, tevékenységünkhez hozzáférni.

Az Atlas VPN szolgáltatásnak akkor van különösen nagy jelentősége, amikor nyilvános wifit használunk, mert ott még könnyebb a tevékenységünket nyomon követni.

Az Atlas VPN szolgáltatása azt is megakadályozza, hogy ha mégis illetéktelenek kezébe jutnának az adataink, akkor azok visszafejthetetlenek lesznek. Megérteni sem lehet őket, de még elolvasni sem, azaz teljes biztonságban tudhatjuk adatainkat.

Az sem egy utolsó szempont, hogy mindezeken felül az Atlas VPN szoftverének használata egyszerű, és gyors használatot tesz lehetővé.