handlebar scooter close up

Hogyan találj megbízható roller szervizt

Rollerezni egy élmény! Ma már nemcsak a gyerekek kedvelt játékszere, de a felnőttek körében is nagyon elterjedt az utóbbi években. Egyre több fiatalt – és nem csak fiatalokat – látunk az utcán, tereken, parkokban, sportpályákon rollerezni. Van, aki sportként tekint rá, van akinek közlekedési eszköz, van, aki a társát kíséri vele, miközben az fut, de olyanok a kutyát futtatják így. Nagymamával is találkoztam már, aki az unokájával együtt gurult, de sokszor családok vonulnak vele egyszerre.

Ha még nincs rollerünk, itt az ideje beszerezni egyet. Tavasszal érdemes elkezdeni a használatát, mert különösen nyáron, a nagy melegben érdemes vele közlekedni, kihasználva a menetszél hűsítő hatását. Hamar hozzá fogunk szokni, és ha belejövünk, télen sem fogjuk letenni.

Ha nem sportolási célra vásároljuk, hanem a kényelmet választjuk, akkor mindenképp elektromosat vegyünk. Amennyiben már rendelkezünk egy géppel, akkor most van itt az ideje egy alapos átvizsgálásnak. Ha sokat állt télen, akkor azért, ha mentünk vele, akkor pedig azért. Mi magunk is átnézhetjük az elektromos rollerünket, de lényegesen egyszerűbb, ha szakember teszi ezt.

Szervizválasztás szempontja

Egy jó roller szerviz ellenőrzi a levegőnyomást a kerekekben, így a defektek nagy része elkerülhető. Alaposan meg kell húzni az összes csavart. Nem utolsó sorban át kell nézni a fékek állapotát. Egy alapos takarítás is ráfér a téli latyak után.

Több éves tapasztalattal rendelkező szervizt válasszunk, ahol tudják, mi a jó a rollerünknek, ahol fontos, hogy a vásárló elégedetten távozzon, és újra visszajárjon.

Azért, hogy ne kelljen sokáig nélkülöznünk rollerünket, fontos a gyorsaság, és természetesen e mellett a precizitás, a jó, mindkét félnek elfogadható ár is. Budapesten a Roller Mágus roller szervizt ajánljuk, akik a 9. kerületben, Boráros térhez közel találhatóak.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy ha kérdésünk merül fel, akkor számíthassunk arra, hogy szakszerű, korrekt választ kaphassunk, hogy felhívják a figyelmünket olyan kérdésekre is, melyeket esetleg fel sem tettünk, mert nem gondoltuk, hogy fontos lehet.

Rollerünket nem csak szervizelni, de tuningolni is lehet, rengeteg opció közül választhatunk. 8,5 colos kerekek helyett a kényelem miatt választhatjuk a 10 colos kerék átalakítást is, illetve tehetünk első és hátsó felfüggesztést is a rollerünkre, kicserélhetjük a fékeket, vásárolhatunk telefontartót, táskát is.