man vaping beside white van

Kezdő elektromos cigaretta szett

Rengeteg dohányos szeretné letenni a cigarettát, van akiknek ez könnyen sikerül és vannak olyanok is, akik mintegy mankóként átváltanak az elektromos cigarettára és ezzel próbálják leszoktatni magukat a káros szenvedélyükről. A legtöbben, akik letették az analóg cigit és kipróbálták az e-cigit, azok több éven keresztül is használják. Kevésbé ártalmas mint a normál cigaretta, nem tartalmaz kátrányt és füst helyett gőz jön ki a készülékből. Amit még fontos megjegyezni, hogy különböző ízesített folyadékok érhetőek el hozzá, így aztán rengeteg íz közül választhatunk. Normál cigi esetében ízesített dohányokat már nem tudunk vásárolni, de még „pattintós” cigit sem.

Milyen készüléket válasszak?

Érdemes egy kezdő, egyszerű készülékkel kezdeni, először is azért, mert így tudjuk tesztelni, hogy nekünk mennyire fog beválni az e-cigi, illetve azért is lehet jó választás, mert általában a kezdő szettek 10 000 Ft körüli összegért elérhetőek már. A Joyetech eGO AIO készülék egy nagyszerű választás lehet. Viszonylag nagyobb gőzt tud biztosítani számunka a készülék, így torokhatás is érezhető, másrészt pedig akkora akkumulátorral rendelkezik, amely egész nap is kiszolgálhat minket.

A készülék bemutatása

A készülék rendelkezik egy 1500 mah-es beépített akkumulátorral, 2 db 0,6 ohmos kazánnal, 1 db szipkával és egy töltőkábellel és természetesen egy használati útmutatóval. Az csak hab a tortán, hogy a youtube-on rengeteg kicsomagoló videó érhető el, akár magyar nyelven is.

Kezdők számára még érdemes beszerezni hozzá különböző ízű és erősségű e-liquideket, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes ízt, illetve erősséget. Kiváló választás lehet egy akciós e-liquid csomag, amely már 4000 Ft környékén elérhető, így bátran kísérletezhetünk az ízekkel.

Választhatunk gyümölcsös, dohányos, mentolos és egyéb édesebb ízek közül is. Ha meguntuk a több mint 50 féle ízt, akkor kísérletezhetünk azzal is, hogy a különböző ízeket keverjük, így új ízeket hozhatunk létre.

Az e-cigink beüzemelése

Első használatkor érdemes a kazánunkat átitatni e-liquid-el, ez egy cseppentős flakonnal is meg tudjuk tenni. A lényege ennek a műveletnek, hogy a kazánban lévő vatta is átitatódjon folyadékkal és az első használatkor ne égjen meg a kazánunk. Amint átitattuk a kazánunkat betehetjük a porlasztóba a kazánt. Töltsük fel e-liquiddel a tartályunkat, majd izzítás nélkül slukkoljunk bele a készülékbe, ezzel biztosítva a belső kazánt, hogy biztosan átitatódjon e-liquiddel.

Pár üres, izzítás nélküli slukkolás után már használhatjuk is az e-ciginket. Ne slukkoljunk 3-4 másodpercnél többet, és a szívások között hagyjunk egy pár másodperc szünetet. Erre azért van szükség, hogy a porlasztóban lévő kazán folyamatosan érintkezzen folyadékkal, így elérhetjük azt, hogy idő előtt elhasználódik. Ha minden jól csináltunk, akkor elég kazánt cseréljünk 2-5 hetente vagy legközelebb akkor ha már égett ízt érzünk.

Különböző ízek cserélésén nem muszáj mindig kazánt is cserélnünk, ugyanis 1-2 tank elszívása után már az új íz fog dominálni.

Figyelem! Ezzel a cikkel nem szeretnénk az elektromos cigarettázást támogatni, ezért nem reklám célból íródott.