Miért olyan kedvelt a gyűrűs dosszié az irodákban?

Egyre több irattal van mindennap dolgunk, és ez még akkor is igaz, ha elektronikus ügyvitelt viszünk. Egyszerűen lehetetlen teljesen papírmentesen élni, hiszen a legtöbb állami szerv, biztosító, bank és a többi szolgáltató még mindig papír alapon kommunikál velünk.

Az megfelelő iratkezeléshez viszont elengedhetetlen a precizitás, az iktatás és a normális tárolás. A gyűrűs dosszié segítségével könnyen rendet tehetünk a papírjaink között, és hosszú távon is biztonságban tárolhatjuk őket.

Hol szerezhető be ma egy gyűrűs dosszié?

Magyarországon is könnyű helyzetben vagyunk, hiszen a gyűrűs dosszié és a hasonló, iktatásra, tárolásra szolgáló eszközök nagy számban érhetőek el. Elég felmenni az internetre, és kiválasztani egy irodai felszerelésekkel foglalkozó webshopot, és máris hatalmas választékot találunk.

Egy ilyen e-bolt rendkívüli módon professzionális, hiszen tudja, hogy a vállalatoknak, irodáknak mire van szüksége. Emiatt a dossziék lehető legváltozatosabb köre bukkanhat fel náluk, kielégítve minden igényt.

Amikor gyűrűs dossziét rendelünk, érdemes előre tervezni. Ezek a tárolóeszközök nem foglalnak el sok helyet, hiszen egymásba forgathatók, és egy felsőbb polcon vagy a raktárhelység félreeső részében is elférnek. Viszont nagyobb mennyiség esetén spórolhatunk a szállítási költséggel, és elkerülhetjük annak kockázatát, hogy sürgős esetben a futárra kelljen várni.

Ami az árakat illeti, bár az utóbbi években megfigyelhető bizonyos emelkedés a piacon, a gyűrűs dosszié és könyv mindmáig az egyik legkedvezőbb árú változatnak számít a kínálatban, ezért is annyira kedveltek az irodai felhasználás során. Mivel kialakításuk időtálló és már nagyon sokszor bizonyított, ezért ritkán éri meg kísérletezni az újtásokkal. Ha ilyen dossziékat használunk, azt bármelyik munkatársunk le tudja kapni a polcról, és nem lesz szükség betanításra.

Bár máig hódítanak a dossziéknál az alap piros, sárga, zöld és kék színek, a legtöbb irodai webshop kínálatában ennél több árnyalat érhető el. Ha nálunk színkódok is be vannak vezetve az egyes irattípusokhoz, akkor kis túlzással élve, majdnem korlátlan lehetőségeink vannak a beszerzés során.