gáztűzhely szerelés közben Budapest városában

Mikor szükséges gázszerelő Budapest és az agglomeráció területén?

Gázszerelőt Budapesten legkönnyebben vagy a kerületi Kisokos segítségével, vagy az Interneten találhatunk. Nézzük meg – a teljesség igénye nélkül, –hogy milyen esetekben hívhatjuk őket.

Új rendszerek kiépítése

Gázszerelőhöz kell fordulnunk például abban az esetben, ha olyan lakást vásároltunk, ahol infra fűtés van, és nekünk ez nem megfelelő. Vannak, akik szeretik az infra fűtést, mert szinte azonnal meleget ad, mivel a tárgyakat, élőlényeket melegíti fel először. Ennek az az eredménye, hogy teljesen más a hőérzet, mint a hagyományos fűtési rendszerek által megszokott.

Tehát ki kell alakítani a fűtési rendszert, be kell szereltetni a kazánt, ami majd a fűtést, a meleg víz szolgáltatást és a sütési-főzési lehetőséget fogja biztosítani. Természetesen mindezt előre meg kell tervezni. Meg kell tervezni, hogy legyen a kazán helye, merre, honnan hova menjenek a fűtéscsövek, mekkora radiátorokra van szükség, azokat hol célszerű elhelyezni. Nagyon sok munka van vele. És ez csak egy egyszerű lakás. Egy új ház építésekor ennél sokkal összetettebb a feladat.

Nem véletlen, hogy a gázszerelést végzettséghez és komoly előírásokhoz kötik, és ha ez még nem lenne elegendő, engedélyköteles tevékenység is. A földgázellátásról szóló törvény szabályozza működésüket.

Ha még soha nem volt a lakásba bevezetve a gáz, akkor számolnunk kell azzal is, hogy mindehhez a gázművek engedélyére is szükség lesz. A gázszerelő Budapest esetében is komoly szakember, mindig csak a megfelelő engedélyekkel rendelkező mestert bízzuk meg!

Karbantartás, javítás, kiszállás

A budapesti gázszerelők többségére jellemző, hogy azonnal elérhetők, gyorsak, pontosak, precízen, igényesen, megbízhatóan dolgoznak. Nemcsak teljes felújítást, de apróbbnak számító munkákat, mint például a gáztűzhely, konvektor, gázkazán javítását, cseréjét, gázszivárgás ellenőrzését is elvállalják.

Többségük fűtés korszerűsítést, valamint az otthonfelújítási program keretein belül elérhető támogatással érintett munkákat is vállal.

Szintén jellemző munkájukra, hogy kiszállási és munkafelmérési díjat nem kell fizetni, ha azt megbízás és munkavégzés követi.

Olyanok is vannak, akik egyéb, nem konkrétan gázszerelési munkával is foglalkoznak, például vízszereléshez is értenek.