Mire jó csőbúvár szivattyú és mikor a érdemes ezt választani?

Egy jól működő, hosszú élettartammal bíró szivattyúra minden háztartásnak, illetve ipari vállalkozásnak szüksége lehet. Hogy pontosan milyen típusú terméket válasszunk, mindig azon múlik, hogy milyen célra szánjuk a berendezést. 

Az úgynevezett felszíni szivattyúk minden esetben a felszínen találhatók és cső segítségével továbbítják a vizet vagy egyéb folyadékot oda, ahol éppen szükség van rá. Ez lehet a konyhai mosogató csapja, a zuhanyzó vagy egy mosógép, kazán is. A búvár vagy más néven merülőszivattyúk azonban a víz felszíne alatt vannak. Rendszerint akkor van rájuk szükség amikor a vízszint 7-8 méternél mélyebben van vagy nagy nagy távolságra kell eljuttatni a vizet. 

A népszerű márkák közül is kiemelkedik a Pedrollo szivattyú és változatos termékcsaládja, amely nemzetközi szinten is elismert. Népszerűsége betudható annak, hogy hosszú távon, megbízhatóan és biztonságosan működő berendezésekről van szó, meghibásodás esetén pedig gyorsan beszerezhető hozzá a szükséges alkatrész.

Szivattyúkról általánosságban elmondható, hogy kevés karbantartást igényelnek. Főleg abban az esetben, ha a feladatnak megfelelő kapacitással rendelkező eszközt vásároltuk meg. 

Miért pont a csőbúvár szivattyú?

Ideális esetben szakember dönti el, hogy mikor érdemes csőbúvár szivattyút használni. Ehhez tudni kell, milyen erőforrásokra alapozhatjuk a használatát és milyen igényeket kell kielégíteni. A Pedrollo 4 block csőbúvár szivattyú előnye, hogy energiatakarékos, magas a kopásállósága és akár 24 órás folyamatos működést is kibír. 

Mint minden búvárszivattyút, a csőbúvár szivattyút is az üzemi vízszint alá kell telepíteni 2-5 méterre. Ennek az az oka, hogy megfelelő áramlásra van szükség a motor hűtéséhez, ami használat közben melegszik. Fontos, hogy vízoszlopnak működés közben is kell lenni a szivattyún, hogy véletlenül se kerüljön szárazra. 

Amiért a legtöbb vásárló ragaszkodik a Pedrollo márkához, az a tapasztalati tény, miszerint meghibásodás esetén szinte bizonyosak lehetünk benne, hogy javítható és nem kell kidobni vagy újat vásárolni. Ha beázik a motor vagy a víz magas ásványi anyag tartalma miatt elkopik egy alkatrész, a szervizekben orvosolható a probléma. Ez pedig komoly előnyt jelent egy költségesnek számító berendezés esetében.