mikroszálas törlőkendő autóval

Mire való a mikroszálas törlőkendő?

Ki ne ismerné a mikroszálas törlőkendőket, melyek már 15-20 éve megtalálhatók a háztartásokban? Sokoldalú felhasználásuknak köszönhetően igen népszerű nemcsak a háziasszonyok körében, de a férfiak is szívesen használják autójuk tisztán tartásához.

Előnyei

Ha nedvesen használjuk, vékony szálai csapdaként működve zárják magukba a szennyeződéseket. Csupán egy vékony vízréteg marad utána, mely igen gyorsan és főleg cseppmentesen szárad, nem hagy csíkokat maga után. Egyedülálló nedvszívó tulajdonsága lehetővé teszi, hogy könnyedén szárazra törölhessük a nedves felületeket. Vegyszermentesen takaríthatunk, ezáltal óvhatjuk kezünket és a Földet sem terheljük a sok kemikáliával. Kíméletesen tisztíthatjuk bútorainkat, mert nem karcoljuk meg a felületét.

Minden felületen jól használható. Gyakorlatilag nemcsak a lakást takaríthatjuk vele, de a ház körül is jól használható.

Csillogó-villogó lesz tőle a krómozott felület, pl. a csaptelepek, tükrök, ablakok. A konyhai és fürdőszobai felszereléseket, kádakat, ajtókat, korlátokat, gyerekjátékokat, műanyag és fa bútorokat, kárpitokat is tisztán tarthatjuk segítségükkel. Ha pedig természetes anyagokkal együtt használjuk a takarítás során, akkor még a környezetet is védjük.

Higiéniai szempontok figyelembe vételével otthonunkban is célszerű átvenni a profi takarítók színkódjait, mert takarítás szempontjából meg kell különböztetni a felületeket, használati területeket. Logikus, hogy nem töröljük ugyanazzal a kendővel az asztalt, amit a mellékhelyiségben használunk.

Kék: Az általános felületek letörlésére, mint például az asztalok, bútorok használjuk.

Zöld: Konyhai felületetek takarítására szolgál.

Sárga: Ezt a színt a fürdőszobában használjuk a szaniterek, csapok tisztán tartására.

Piros: Figyelemfelhívó szín, ebben az esetben azt jelzi, hogy a nagyobb fertőzési kockázatot jelentő helyiségeket, berendezéseket takarítjuk vele, mint például a WC, bidé, piszoár.

A mikroszálas törlőkendők általános jellemzője, hogy minőségét sokáig megőrzi, lassan kopik,

élettartama magas, ezáltal sokáig használhatók. Környezetbarát és hypoallergén. Használatakor soha ne használjunk vegyszereket.

Az első használatkor legyünk türelmesek, adjunk időt, hogy a kendő kifejthesse hatását, ugyanis először a vegyszermaradékokat kell eltüntetni a felületekről, utána lesz tökéletes a hatás.