szelfi automata képe

Mire való egy szelfi automata?

Egyszer mindenkinek szüksége lehet egy szelfi automata segítségére. De nézzük, mi is az a selfie automata, azaz a Photo Booth!

Magyarra fordítva talán úgy lehetne mondani, hogy fotófülke. Szakmai körökben úgy terjedt még el ez a kifejezés, hogy selfiebox, vagy photobox.

Mint nagyon sok minden, ez is Amerikából érkezett hozzánk, és igen hamar közkedvelt lett. Nemcsak egyszerű a használata, de szinte műtermi minőségű képek készíthetők vele pillanatok alatt. Olyan, mintha egy kész fotóstúdió állna a rendelkezésünkre.

A múltban már voltak hasonló próbálkozások

A szelfi automata talán a múlt században elterjedt polaroid fényképezőgépre hajaz egy kicsit abban a tekintetben, hogy az is rögtön kész képet állított elő. Hatalmas előrelépés volt ez akkoriban, amikor még a hagyományos fényképezőgépekben filmre készültek a képek, amit aztán elő kellett hívatni, majd megrendelni a képeket.

Mindez persze több napot vett igénybe, és akkor még nem számoltuk bele azt, hogy a filmet csak akkor lehetett kivenni a gépből, amikor már az összes kockát ellőttük. Ez természetesen azt is jelentette, hogy amennyiben nem sikerült a felvétel, ez csak napok, esetleg hetek múlva derült ki, így az elszállt pillanat már nem volt megismételhető.

Ehhez képest a polaroid készülék hatalmas előrelépés volt. Végül ez a jó kis technika nem terjedt el, részben azért, mert annyira nem készültek különösebben jó képek, illetve drága volt egy-egy polaroid fotó.

Az előhívást könnyű volt elrontani, ha nem volt elég sötét a művelet elvégzésekor. Az sem segítette az elterjedését, hogy a kész kép egyszeri és megismételhetetlen volt, másolni, sokszorosítani nem lehetett.

A modern megoldás a szelfi automata

Ne rágódjunk a múlton, most már itt van, és bárki számára elérhető a selfiebox, ami egy hordozható fotóstúdiónak is felfogható. Használata végtelenül egyszerű, ezért lány- és legénybúcsúk szinte elengedhetetlen kelléke, ami aztán természetesen az esküvőn sem maradhat ki a pár életéből.

Bármely rendezvényen megállja a helyét, legyen az egy családi születésnap, vagy vállalati csapatépítő tréning, esetleg nyugdíjas búcsúztató.

Mindenki örülni fog, ha az eseményről készült képpel térhet haza, így számára is jóleső emléke marad a nap.