Pillanatok alatt találunk magunknak bérautót

Ma már számtalan cég foglalkozik autóbérléssel. Ennek az az oka, hogy szükség van erre a szolgáltatásra, nagy iránta a piaci kereslet.

Nem csak a bérbeadónak éri meg, hanem a bérlőnek is. Sokkal jobban megéri az autóbérlés, mint a vásárlás. Nemcsak magánszemélyeknek, de a cégeknek is.

Cégeknek

Egy cég számára optimálisabb megoldás, ha autót bérel. Sokkal gazdaságosabb megoldás, mint a vásárlás. Vannak olyan lízingcégek, melyek már eleve az ügyfél igényeinek megfelelő autót rendelnek. Olyat, amilyen típusút, felszereltségűt, kialakításút, amilyent az ügyfél szeretne.

A lízingcég lesz az, amely megvásárolja az autót a cég számára. Természetesen a tulajdonjog a bérbeadóé marad, de több évre szóló szerződéssel, tartós bérlettel az autó használati jogát a cég szerezi meg.

Ez előnyös azért is, mert az ezzel járó költségek tervezhetők lesznek a bérbe vevő számára. Nincsenek további rejtett költségek, minden benne van a szerződésben. Köztudott, hogy a szalonból kihozott autó azonnal veszít az értékéből, jelentősen csökkeni fog az érte kapható összeg.

Ezért, ha később mégis eladásra kerülne a cég által megvásárolt gépjármű, lényegesen kevesebb pénzt kaphatna érte. Bérléskor nem a céget terheli az értékvesztés, hanem a bérbeadót.

A bérbeadó cégek átvállalják az autóval kapcsolatos további tennivalókat, fenntartási költségeket. Nem a bérbe vevőt fogja terhelni a vizsgáztatással kapcsolatos kiadás, a szervizelés, olajcsere, évente kétszer a kerékcsere. Ha véletlenül valami probléma merül fel a bérelt gépjármű működésével kapcsolatban, azt is a bérbeadó fogja orvosolni.

A biztosítással kapcsolatban felmerülteket sem kell a cégnek intéznie. Vannak olyan kölcsönzők, lízingcégek, amelyek még az autópálya matricát is elintézik ügyfeleiknek.

A cégeknek csak azzal kell foglalkozniuk, hogy tele tankolják az autót. Azonban erre is léteznek optimális, egyszerűsített megoldások, akár üzemanyag kártya is igényelhető. Ennek az az előnye, hogy a cég dolgozói ezt használják az üzemanyag megvásárlásánál, nem kell készpénzzel fizetniük, majd a cégükkel elszámolni, mert ezt majd utólag intézi a cégük a bérbeadóval.

Az sem utolsó szempont, hogy a bérleti díj, vagy a tartós bérlet díja költségként elszámolható, az áfát is vissza lehet igényelni.

További előny, hogy mivel kedvezőbbek (olcsóbb megoldás) a költségek, akár egy magasabb kategóriás autót is lehet bérelni, ami fontos lehet az ügyfelekkel szembeni kapcsolattartásban, hiszen nem mindegy, hogy egy szakadtabb kocsival, vagy egy elegáns, új autóval jelenünk meg egy üzleti tárgyaláson.

Magánszemélynek

Magánszemélyként is gazdaságosabb megoldás a bérlés, hiszen nem kell komoly tőkét lekötnünk, havonta merülnek fel a költségek. Az átírásért sem kell fizetnünk. Szerencsére a főbb szabályok ugyanazok az egész országban, nem számít, hogy az autókölcsönző Szolnok, Szeged, Győr, Budapest vagy más város területén kapott helyet.

A bérléssel időt is megtakarítunk, nem nekünk kell idegeskedni, időpontot kérni a szervizbe a szükséges átvizsgálásokra. Ha rendszeresen nincs szükségünk az autóra, rövid távon is igénybe vehetjük ezt a szolgáltatást, majd bármikor visszaadhatjuk. Akár a márkákat is váltogathatjuk, mindig más autót próbálhatunk ki.

Ha hosszú távra vesszük igénybe, akkor is kérhetünk autócserét. Sőt, ha kisebb koccanásunk van, az ezzel kapcsolatos kárrendezést is a bérbeadó intézi cserekocsi biztosítása mellett.

Több helyen már alap az online ügyintézés, a kocsit helybe hozzák.