#meccsnap
2018-10-03
Hogyan essünk neki egy egész malacnak, avagy készüljetek október 14-re
2018-10-03
Show all

Minden egy üveg bourbon-nel kezdődött, avagy a BBC és az egész malac története

Már két éve forgatjuk a fejünkben az egész malac sütésének gondolatát. Fél malacot már többször is készítettünk – amolyan újévi szokás ez a Budapest Barbecue Company-ban – de a whole hog az egészen más. Arról fogunk most mesélni, honnan az ihlet, hol és miként találkoztunk élőben a műfaj legendás képviselőivel, a The Shed és a Pappy’s Smokehouse pitmastereivel.

Dávid és a malacok

2016-ban mi is részt vettünk a Q in the Lou BBQ Festival-on, St. Louis-ban. Erre a barbecue fesztiválra minden évben a hét legtöbb díjat elnyert celebrity pitmastert, illetve barbecue éttermet hívják meg. Mindenki a saját specialitásával érkezik (kategóriánként két pitmaster), és kizárólag az ő sütéseikből lehet enni a fesztivál ideje alatt. Az evés mellett előadásokon, workshopokon lehet részt venni, ahol a pitmasterek elárulják és meg is mutatják, hogyan barbecue-znak ők, lehet kérdezni, ők pedig örömmel osztják meg a legapróbb részleteket is, hiszen ez kovácsolja össze a közösséget.

Big Moe

Lehetett tanulni például a legendás Marlando ‘Big Moe’ Cason-től, akinek nevéről egyből a sertésoldalasra asszociálunk. A szegy is külön képviseltette magát, az egész malaccal pedig a The Shed és a Pappy’s érkezett, mindketten igen rangos díjakat nyertek már sütéseikkel. Lehetőségünk adódott a Sheddel és a Pappy’s-zal is tapasztalatot cserélni és leginkább tanulni tőlük – a Shed pitmastere, Brad Orrison a jó tanácsok mellett még azt is megígérte nekünk, hogy egyszer eljön hozzánk és süt nekünk egy malacot. De addig is, amíg ez a pillanat el nem jön, megcsináljuk mi a magunkét, méghozzá október 14-én: Egész BBQ malac, ahogy a világ legjobb BBQ csapatától tanultuk

Pappy’s Smokehouse X BBC

A fesztivál legjobb része a rengeteg hasznos információ beszerzése mellett az az este volt, amikor már csak a pitmasterek és kis csapataik maradtak a szmókerek mellett, nekünk pedig lehetőségünk adódott egy üveg bourbon-nel a kezünkben bejutni hozzájuk. Gyorsan kiderült, hogy mindenki szeret koccintani, a hangulat pedig nagyon hamar barátságossá vált – kis idő elteltével már régi ismerősökként osztottuk meg egymással történeteinket. Hihetetlen érzés volt ott állni a barbecue világ legnagyobbjaival, a példaképeinkkel, akik szinte hősökként ünnepeltek minket, amiért Magyarországra is elvittük a barbecue műfaját. Innentől kezdve bármit kérdeztünk, mutatták; a belépőnk helyett CREW feliratú pass-t adtak nekünk, amivel a fesztivál teljes területét bejárhattuk, beleértve persze a színfalak mögötti területeket is, ahol mindig a legjobb dolgok történnek meg az emberrel.

Így beszélgettünk hosszasan Braddel az egész disznóval kapcsolatos tapasztalatairól, és így juthattunk el odáig, hogy most, két évvel később mi is belevágjunk a whole hog műfajába. Gyertek el ti is október 14-én és kóstoljátok meg a The Shed és a Pappy’s legjobb fogásai alapján megsütött egész malacot!

Részletek és foglalás: budapestbarbecue.hu/WholeHog

 

Miben más az egész malac, mint a többi barbecue? Kattints és tudd meg most!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

%d blogger ezt szereti: